با طراحی سخت افزار و توسعه نرم افزارهای پایه و کاربردی در شرکت ایپکو؛
ECU با سخت افزار و نرم افزار داخلی در آستانه تولید
مهندس امیرحسین پریور، با بیان اینکه طرح توسعه ECU زیرمجموعه طرح توسعه پلتفرم برق و الکترونیک ایران خودرو است که به اختصارi32 نامیده می شود، گفت: این طرح در حال حاضر در آستانه فاز تولید آف لاین قرار دارد و خودروهای EP تولید و تاییدیه های اولیه نیز اخذ شده است.
وی با بیان اینکه به لحاظ سخت افزار و نرم افزار، نرم افزار پایه و نرم افزار کاربردی این طرح جدید بوده و سخت افزار و بخشی از نرم افزار پایه آن توسط شرکت جتکو توسعه یافته است، افزود: توسعه بخشی از نرم افزار پایه و نرم افزار کاربردی نیز برعهده شرکت ایپکو است.
مدیر طرح توسعه ECU، با بیان اینکه در این طرح، مانند سایر طرح های پیشین، نگاشت توسط شرکت ایپکو انجام می شود، عنوان کرد: در حال حاضر در مرحله ای هستیم که 99 درصد فاز طراحی سخت افزار به پایان رسیده و آزمون های سطح قطعه در حال انجام است. نرم افزار کنترلی که توابع کنترل موتور در آن نوشته می شود نیز تقریبا به اتمام رسیده است و در مرحله نهایی سازی نرم افزار پایه و کاربردی قرار داریم.
وی با بیان اینکه نگاشت سطح موتور پایان یافته است، اظهار کرد: نگاشت سطح خودرو نیز تا حد زیادی پیش رفته است و این محصول دارای سطح آلایندگی اروپا پنج است. در حال حاضر برخی آزمون های خودرویی و صحه گذاری موتوری باقی مانده است که حداکثر ظرف دو ماه آینده انجام خواهد شد.
پریور با اشاره به اینکه اولین محصول در نظر گرفته شده برای نصب ECU با نرم افزار و سخت افزار داخلی، خودروی دنا پلاس با موتور EF7NAP است که نسل جدید موتور EF7NA به شمار می رود، گفت: به محض آغاز تولید این موتور، می توان از ECU داخلی سازی شده بر روی این خودرو بهره برد. بر اساس پیش بینی های صورت گرفته خودروی دنا پلاس با برخورداری از این موتور جدید و ECU تولیدی، ظرف چهار ماه آینده قابلیت تولید انبوه را خواهد داشت.
وی با بیان اینکه اصلی ترین نقطه قوت این طرح، توسعه نرم افزار بومی متعلق به شرکت ایران خودرو است، اظهار کرد: بر این اساس، گروه صنعتی ایران خودرو دارای یک نرم افزار بومی با مالکیت خود است که متناسب با نیازمندی های موتورهای در حال توسعه، این نرم افزار قابل تغییر خواهد بود.
مدیر طرح توسعه ECU، با اشاره به مزایای مالکیت ایران خودرو بر این نرم افزار خاطرنشان کرد: وقتی نرم افزار را خودمان نوشته باشیم، تسلط کامل بر جزییات آن وجود دارد. از سوی دیگر به دلیل اینکه نگاشت نیز توسط ما انجام می شود، نیازمندی تیم نگاشت توسط تیم نرم افزار به خوبی شناخته شده و قابل پیاده سازی است.
وی در ادامه عنوان کرد: هم چنین به دلیل اینکه طراح موتور خودمان هستیم، نیازمندی سطح موتور را نیز به خوبی می شناسیم و می توانیم آن را در نرم افزار منعکس کنیم. تا پیش از این، شرکت های مشابه خارجی که نرم افزار را در اختیار ما قرار می دادند، حاضر نمی شدند باتوجه به نیازمندی هایی که به دلیل تنوع آب و هوایی، تنوع سوخت و مشکلات کیفی و… در ایران وجود دارد، نرم افزار را تغییر دهند.
مهندس پریور افزود: به همین جهت، وجود نرم افزاری که می تواند متناسب با نیازمندی گروه صنعتی ایران خودرو تغییر کند، اصلی ترین نقطه قوت این طرح است. هم چنین، ما طراح یک سخت افزار نیز هستیم که مالکیت آن برای شرکت ایران خودرو بوده و تمام حُسنهایی که در خصوص نرم افزار به آن اشاره شد را دارا است.
وی با بیان اینکه این سخت افزار توسعه یافته با دید پلتفرمی طراحی شده است، گفت: این سخت افزار قابلیت پوشش دهی تمامی نیازمندی های کلیه محصولات جاری و آتی ایران خودرو را غیر از محصولات گازسوز و تزریق مستقیم، دارا است. یعنی کلیه موتورهای نسل جدید و کلیه موتورهای سه استوانه به جز تزریق مستقیم می توانند از این سخت افزار بهره مند شوند.